Layered Gallery

A ghost of the previous volumes, a tree in the garden, layers of nature and screening, privacy and display. A space to look at art, to sit, to contemplate. A place made from the elements of rusting steel, brick, glass, and light.

London, UK
2013–2016
Sector: Cultural
Client: Private Client
Project Status: Completed
Budget: £Confidential

The private gallery for an art collector provides a space to view and sort parts of the collection prior to hanging in the rest of the house. Conceived as part of the garden landscape, the Cor Ten extension is built to provide additional layers for the use of the garden- a room that opens out as a balcony, a room that serves as the gallery space, a concealed WC, and a protected outdoor space that serves as an outdoor kitchen.


Gianni Botsford
Architects

Work

Projects by sector

Projects by status


About Gianni Botsford Architects

 

Read more

Contact

Gianni Botsford Architects Ltd
5th Floor
83-84 Berwick Street
London W1F 8TS

map

T +44 (0)20 7434 2277
F +44 (0)20 7434 9977
E info@giannibotsford.com